Prášok karobový

Karob (svätojánský chlieb) je vynikajúcou, chutnou a zdravou alternatívou kakaa. Vzhľadom k prirodzene nasladlej chuti nepotrebuje doslaďovať cukrom.

Je rastlinného pôvodu, vhodný pre deti i pre bezgluténovú diétu. V súčasnosti si našiel miesto ako náhrada kakaového prášku.

2,00 €
S DPH
Skladom

Hmotnosť  400 g

Charakteristika:  Karob (svätojánský chlieb) je vynikajúcou, chutnou a zdravou alternatívou kakaa.

Vzhľadom k prirodzene nasladlej chuti nepotrebuje dosladzovať cukrom.

Je rastlinného pôvodu, vhodný pre deti i pre bezgluténovú diétu.

V súčasnosti si našiel miesto ako náhrada kakaového prášku.

Je výborný na pečenie sladkého pečiva, koláčov alebo prípravu krémov a náplní. Výhodou karobu je jeho prirodzená sladkosť. Obsahuje také množstvo sacharidov, že sa pri pečení nemusí používať cukor.

Najväčšie zastúpenie má najmä sacharóza 26%, fruktóza 13%, maltóza 4% a glukóza 4%.

Karob je tiež zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov, aminokyselín a významný je aj obsah vlákniny. Cenné je zastúpenie vitamínov skupiny B. Z minerálov sa v karobe nachádza vápnik, horčík a draslík.

Zložením sa karob od kakaového prášku líši najmä v obsahu tukov.

Môže sa pochváliť nižšou kalorickou hodnotou. Okrem toho obsahuje trojnásobne viac vápnika a nie je zdrojom methylxantínov. Tieto látky majú v nadmernom množstve negatívne účinky na človeka, zrýchľujú tep, spôsobujú nespavosť, pocity úzkosti a podráždenosť. Vďaka tomuto karobu v prášku je ľahké sa týmto stavom vyhnúť.

Tiež neobsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá má negatívny vplyv na vstrebávanie vápnika do tkanív.

Zloženie: svatojánský chlieb – karob prášok

Krajina pôvodu: Španielsko

0697
3 položky