Kala Namak čierná indická soľ

Ochucovadlo typické pre indickú kuchyňu s vôňou vajec, vhodné na dochutenie vegánskych “vaječných“ pokrmov.

2,10 €
S DPH
Skladom

Táto jedinečná soľ sa získava pomalým pražením himalájskej kamennej soli s dreveným uhlím.

Vďaka stopovým zlučenínám (hlavne síre a železa) má špecifickú farbu, chuť a silnú vôňu pripomínajúcu vajce. Ide o špecialitu indickej kuchyne, ktorú neni možné jednoducho použiť miesto klasickej soli. Jej vôňa môže byť najprv nepríjemná avšak skvele sa hodí k pokrmom indickej kuchyne a vegani oocenia chuť vajec, ktorú dodá veganským pokrmom. Kala Namak je i veľmi zaujímavá z hľadiska Ajurvédy.

Hmotnosť 300 g

0271
6 položky